Talentontwikkeling

De Keniaanse overheid introduceerde in 2020 een onderwijsprogramma met de naam Competence Based Curriculum. De bedoeling is dat scholen vroegtijdig talenten opsporen bij kinderen en hen helpen die talenten te ontwikkelen. Leerlingen die blijken aanleg te hebben voor technische vaardigheden, worden eerder op een technische school toegelaten. Leerlingen met meer intellectuele vaardigheden gaan naar de high school. Het studiebeurzen programma van Elimu Holland sluit mooi aan op het beleid van de overheid.

Justus Mulwa, een social worker die zijn studie dankzij Elimu heeft kunnen voltooiien is een mooi initiatief gestart: Comrade Kids, onderdeel van Comrade Justus Studio’s.

Hij heeft een social enterprise opgericht, met zowel een commercieel doel als een sociaal doel. Hij maakt video en audio opnames en bewerkingen op verzoek en verdient daar wat geld mee. In weekenden en vakanties brengt hij een aantal getalenteerde jongeren uit de omgeving bij elkaar in Comrade Kids. Comrade Kids identificeert traint en begeleidt kinderen om hun creatieve talenten te ontwikkelen: tekenen, schilderen, muziek, poëzie, toneelspelen en journalistiek.

Comrade Kids biedt de kinderen de kans om hun talenten te ontdekken en die te integreren in hun leven. Tijdens onze bezoeken aan Kenia gaan we altijd even langs bij Justus en zijn Comrade Kids. Dat is telkens weer een bijzondere ervaring. Elimu doet een bijdrage aan de kosten die er zijn tijdens de weekenden en vakantiebijeenkomsten van Comrade Kids  

Wij vragen aan de leerlingen die deelnemen aan ons studiebeurzen programma om zich als vrijwilliger in te zetten voor de community, bijvoorbeeld als vrijwilliger voor Comrade Kids.  

Lees in onderstaande artikelen meer over Comrade Kids!