Een nieuw record voor Elimu

In december eindigt het schooljaar in Kenia. De kinderen die uitwonend zijn, keren dan terug naar Manda. Daarmee brak voor ons de tijd aan om gesprekken met de ouders te voeren over de studiebeurzen voor komend jaar. Na een maand van overleggen, adviseren en verzamelen van gegevens konden we vanuit Nederland de studiebeurzen toekennen. Het resultaat is fantastisch! We steunen in het nieuwe schooljaar 146 kinderen in het secundair onderwijs en 24 studenten in het hoger onderwijs. Totaal dus 170 studiebeurzen. Een nieuw record voor Elimu!

Rachel en Eunice verwerken formulieren van studiebeursaanvragen

We zien tegelijk dat er meer leerlingen dan vorig jaar de basisschool hebben verlaten (81). Die hebben niet allemaal een beroep gedaan op ons studiefonds: het aantal deelnemers in klas 1 van secundair onderwijs is wat afgenomen (45). Wel zijn er veel leerlingen op het secundaire onderwijs gebleven waardoor we aan het totaal van 146 (41+105) studiebeurzen op secundair onderwijs komen.

overzicht studiebeurzen (klik op de afbeelding om te vergrootten)

Overigens verliep het proces niet helemaal geruisloos. We hadden via een uitgebreid aanmeldformulier alle studenten en hun ouders goed op de hoogte gebracht van onze regels en uitgangspunten. Die bleken niet voor alle ouders helemaal duidelijk. Dat resulteerde in onvrede richting ons Keniaanse team. Daarom hebben we, met behulp van Willie de Bruin van stichting Wenzi, de ouders bij elkaar geroepen om alle uitgangspunten goed uit te leggen.

Willie en Rachel in gesprek met de ouders

Een dankwoord aan onze donateurs is op zijn plaats! Dankzij jullie konden we deze studiebeurzen bewerkstelligen. Overigens kunnen we nog een aantal donateurs gebruiken. Weet jij nog iemand die educatie in Afrika een warm hart toedraagt? Breng ze alsjeblieft met ons in contact!