Educatieve voorzieningen

Zonder basis kun je niets. Daarom is Elimu bij de start eerst begonnen met het bouwen van een basisschool, watertanks, toiletten etc. Vlakbij de basisschool ook nog een polytechnische school. Momenteel ondersteunen we zo nu en dan nog wat ouderhoud, maar de basis staat gewoon goed en wordt in stand gehouden door overheid en schoolpersoneel. Alle kinderen van Manda gaan naar het basisonderwijs! 

Hieronder een impressie van die eerste projecten. 

In 2000 waren we voor het eerst in Kenia. Het dorpje Manda bleek geen basisschool te hebben. Er was in de gemeenschap nauwelijks bewustzijn dat onderwijs belangrijk is voor de toekomst van kinderen en voor de hele gemeenschap.

In 2002 richten we de Stichting Elimu Holland op en in hetzelfde jaar openen we de eerste 4 lokalen en een watertank. In de jaren daarna volgen nog twee gebouwen met elk 4 lokalen. In 2006 is de school klaar.

Elimu Holland bouwde in vier jaar basisschool, toiletten en twee watertanks. Vanaf 2006 kregen alle kinderen gratis onderwijs. Op de foto zien we Janny Wolters bij de opening van het derde schoolgebouw.

In 2007 stellen we een tweede watertank van 200.000 liter in gebruik. De school heeft grote plannen, het team vraagt om een technische school, een restaurant, een vergaderplaats en nog veel meer.

In 2009 hebben we een technische school laten bouwen. De overheid heeft de bekostiging van de beide scholen overgenomen. In 2011 hebben we de bouwprojecten en het onderhoud van de school afgesloten.