Elimu Holland helpt jongeren aan het werk! 

Mercy Ndegwa is een van de studenten die in 2023 een studiebeurs van Elimu Holland heeft gekregen. Zij zat midden in een tweejarige studie dress-designer en heeft die na een stage van een paar maanden afgerond met een diploma.  

Mercy is heel serieus en heeft grote plannen. Ze wil een atelier/winkel beginnen waar ze kleding gaat maken en verkopen. Ze kiest voor een winkel in Lunga Lunga, een drukke plaats op 10 km van Manda aan de grens met Tanzania.  

Mercy werkt ook als vrijwilliger bij Comrade Kids, het jongerenproject van Justus. Hij wil haar begeleiden bij het opzetten van haar bedrijf en wil daarin ook investeren. Justus heeft ons gevraagd om ook aandeelhouder te worden in het bedrijf.  

Op woensdag 27 december presenteerde Mercy haar businessplan aan ons. We waren verrast door de professionele aanpak. Na enig wikken en wegen vonden wij het verantwoord om ook te investeren en hebben we een aantal voorwaarden op papier gezet: 

  • We investeren op 50/50 basis, dus evenveel als Justus daarin investeert 
  • Justus begeleidt haar en houdt haar boekhouding bij, wij krijgen daarin inzage 
  • Wij verwachten na twee tot drie jaar onze investering terug, zodat we daarmee nieuwe start-ups kunnen ondersteunen. 

Onze aandeel in het bedrijf zal ongeveer € 500 bedragen. Samen met de investeringen van Justus voldoende om een goed start te kunnen maken.