Oproep voor extra donatie:

Weer een belemmering minder voor studentes

Enkele studentes in onze programma’s hebben gevraagd of we hen kunnen helpen aan duurzaam maandverband. De meesten van hen kunnen geen maandverband kopen. Zij gebruiken in plaats daarvan onhygiënische materialen of gaan een week per maand niet naar school. Menstruatie is daarnaast ook vaak nog moeilijk bespreekbaar.

De studentes in Manda brachten de menstruatiekits van AFRIpads onder onze aandacht. Dit zijn setjes met vijf uitwasbare maandverbanden en twee discrete meeneemzakjes. Met dit pakket kunnen meisjes ook tijdens de menstruatie op school blijven, naar hun werk gaan en deelnemen aan het dagelijks leven met het vertrouwen, de waardigheid en de gemoedsrust die ze verdienen. Deze pakketjes kunnen een jaar mee.

Wij willen dit verzoek heel graag inwilligen. Om alle vrouwelijke studentes een kit te kunnen geven, hebben we vijfhonderd euro nodig. Daarom een oproep aan al onze donateurs en andere bereidwillige mensen om een extra bedrag te storten.

Elk bedrag is welkom, je kunt het storten op rekeningnummer NL31 RABO 0129 9979 27 t.n.v. Stichting Elimu, onder vermelding van Afripads.