De voorzitter stelt zich voor

Beste vrienden van Elimu,

Ik ben sinds kort de voorzitter van deze mooie stichting. Tijd om me aan jullie voor te stellen.

Ik ben als zoon van een tuinbouwondernemer geboren, opgegroeid en nog steeds woonachtig in De Lier. Ik ben de middelste uit een gezin met 3 zonen. Ik ben 28 jaar getrouwd met Nelleke en  wij hebben 2 dochters, Mirjam is 24 jaar en Judith 23 jaar. Beide dochters hebben een vriend en heten allebei Thomas šŸ˜Š.

Vanaf mijn prilste jeugd is mij met de paplepel ingegoten om aan te pakken. Ook werd mij met de paplepel ingegoten om jezelf op onbaatzuchtige wijze in te zetten voor de samenleving. In mijn directe omgeving fungeerden zowel mijn vader als later mijn schoonvader hierbij als voorbeelden. In eerste instantie heb ik mijzelf op soortgelijke, traditionele wijze ingezet voor de plaatselijke kerk, muziekvereniging en basisscholen van mijn beide dochters. Vanaf het moment dat Mirjam intensief ging schaatsen en Judith begon met wielrennen, heb ik al mijn energie voor wat betreft vrijwilligerswerk, gegeven aan diverse werkzaamheden bij de schaats- en wielrenvereniging (Westland Wil Vooruit). Het vrijwilligerswerk in de periode (2009-2019) ervaarde ik als ƩƩn groot avontuur aangezien je in (top)sport voortdurend met nieuwe situaties in een dynamische omgeving wordt geconfronteerd. Ook reisde ik in deze jaren, buiten mijn werkgever in Rotterdam, met de auto door heel Nederland om mijn dochters naar schaatswedstrijden (bijvoorbeeld Heerenveen) en wielrenwedstrijden (van Groningen tot Limburg, en ook Belgiƫ) te brengen en aldaar ook andere sporters te ondersteunen.

In mijn werkzame loopbaan zit een belangrijk kantelpunt. Tot 2001 ben ik werkzaam geweest in het commerciƫle bedrijfsleven (leidinggevende functie in autobranche). Daarna heb ik de overstap gemaakt naar de not-for-profit sector gezondheidszorg, het snijvlak van publieke en private organisaties. Ik begon in een financieel leidinggevende functie in het Vlietland Ziekenhuis. Hierna heb ik achtereenvolgens in financieel managementfuncties gewerkt bij Star-Medisch Diagnostisch Centrum, zorggroep IZER en stichting Matchis (stamceldonoren). Momenteel ben ik werkzaam als sectormanager Financiƫn bij Diagnostiek voor U in Eindhoven.

Naast mijn reguliere functies heb ik in 2014 kennis gemaakt met het vak van toezichthouder. Ik vervul sindsdien verschillende raden van toezicht functies: bij een gezondheidscentrum (ZONBOOG) in Rotterdam (t/m 2022), een voortgezet onderwijsinstelling (IRIS), een ouderenzorg instelling (Salios) en bij een kinderopvang organisatie (Vlietkinderen).

Ik heb ervaren in wat voor complex, maatschappelijk krachtenveld, zorginstellingen, scholen en kinderopvangorganisaties zich bevinden. Het is erg leuk om in een veilige, open en onbevangen sfeer als Raad van Toezicht/Commissarissen het gesprek met de bestuurder(s) te voeren. Verder ben ik van nature ook enthousiast, en besteed ik voldoende tijd om mijn toezichthoudende functies goed in te kunnen vullen. De opgedane ervaringen in mijn vrijwilligerstijd bij het schaatsen en wielrennen komen mij hierbij ook goed van pas.

Mijn opgedane kennis en ervaringen neem ik mee naar Stichting Elimu Helpt Kenya. Kansengelijkheid is in het onderwijs een belangrijk thema, niet alleen in Nederland maar vooral ook in het buitenland. Vanuit mijn rol in het bestuur wil ik mij in samenwerking met collega bestuursleden inzetten om Elimu te helpen in het waarborgen van de continuĆÆteit en het verder mogelijk te maken van de ontwikkeling!