Comrade Kids ontdekt talenten in Manda

Onderwijs is belangrijk, maar ontspanning en bezig zijn met creatieve talenten is natuurlijk minstens zo goed voor de ontwikkeling van kinderen. Daarom steunt Elimu ook de cursussen van Comrade Kids. Dit initiatief is opgezet door Justus Mulwa, een jongen uit Manda die dankzij Elimu een opleiding tot jongerenwerker heeft gevolgd.

Comrade Kids legt zich toe op het ontwikkelen van talenten van kinderen, zoals zang, dans, toneel, poëzie, journalistiek en schilderen. Ook leert hij een aantal van hen muziek en video’s produceren in de zogenaamde Comrade Justus Studios. Die heeft Justus opgericht als een Social Enterprise waarin hij met de kinderen commerciële audio- en videoproducties maakt, die hij verkoopt aan klanten.

Twintig videomakers

De kinderen komen in het weekend en vakanties bij elkaar om de nieuwe vaardigheden te leren. Toen wij in augustus Comrade Kids bezochten, zagen we de video producties die zij inmiddels hadden gemaakt en werden we verrast door een prachtige zanguitvoering van het koor. Ook ontvangen per mail regelmatig berichten van Justus waarin we zien hoe het de kinderen vergaat. Zo stuurde hij in december deze video over de klas met kinderen die leren video’s te editen met speciale software. Tien van de twintig kinderen hebben dit opleidingstraject gevolgd. De andere tien zijn later dit jaar aan de beurt.

Betaalde optredens in kerken

In december is het koor op reis geweest naar Kilifi. Comrade Kids heeft verschillende optredens verzorgd in de kerken aldaar. De hoop is dat het koor daar vaker mag komen en (tegen vergoeding) optredens mag verzorgen.

Het koor gaat dus goed. De jongens en meisjes verzorgen zelf de choreografie en maken er opnames van. Kijk maar eens naar deze video, die al meer dan elfduizend keer is bekeken.

Wil je meer zien van Comrade Kids? Bekijk dan het youtube kanaal van Justus.