Bootcamp met levenslessen

Elimu levert een bijdrage aan Comrade Kids. Dit initiatief van Justus Mulwa richt zich op het ontwikkelen van talenten van kinderen uit Manda en omgeving. Justus zelf is een jongen uit Manda die met hulp van Elimu een opleiding tot jeugdwerker deed.

Comrade Kids bestaat inmiddels uit een vaste groep van tussen de twintig en dertig kinderen die in de weekenden bij elkaar komt voor educatieve activiteiten als video-editing, zang, dans en computervaardigheden. Eens per jaar organiseert Comrade Kids een bootcamp voor kinderen uit de omgeving. Dit jaar vond dit evenement plaats van 1 tot en met 6 mei 2023.  Het leuke aan dit evenement is dat de kinderen van Comrade Kids als leiding optreden en de activiteiten in goede banen leiden.

Tijdens de bootcamp kamperen de kinderen op een terrein waar zij een programma krijgen voorgeschoteld met activiteiten gericht op van fun en teambuilding, maar ook lessen over onder meer computervaardigheden, motivatie speeches en levenslessen over bijvoorbeeld hygiëne en gezondheid. In die Life Skills lessen werden dit jaar de volgende thema’s behandeld:

  • Gezonde eetgewoonten
  • Street Smart (houd het veilig, ook met vreemdelingen)
  • Omgang met honden en het voorkomen van hondenbeten

Hieronder een selectie van foto’s die een goede impressie van deze week geeft: