Elimu studiebeurs door de jaren heen

Elimu Holland geeft de kinderen die de Primary School in Manda verlaten een studiebeurs. We begonnen daarmee in 2006 toen 9 van de 29 leerlingen met een studiebeurs naar het voortgezet onderwijs gingen. In 2007 waren het 6 van de 30 leerlingen en in de jaren daarna nam dit aantal gestaag toe. In de laatste jaren is er een enorme toename te zien: vanaf 2018 loopt het aantal leerlingen met een studiebeurs snel op: 60 – 73 – 75 – 89 – 126 – 157. Onderdeel van die 157 zijn 29 studenten die een studiebeurs hebben gekregen voor het Hoger Onderwijs!

Klik op het onderstaande plaatje om in te zoomen.

Sinds 2020 werken we nauw samen met het hoofd van de school, die de leerlingen enorm stimuleert om door te leren. Hij coördineert ons programma samen met Eunice, de kleuterleidster van Manda van het eerste uur. Zij kent de gezinnen en de kinderen goed en zit er bovenop om ze met een studiebeurs door te laten leren.

Toen we in 2001 voor het eerst in Kenia waren, gingen er nauwelijks leerlingen naar het voortgezet onderwijs. We zijn er trots op dat we in al die jaren al meer dan 400 leerlingen de kans hebben kunnen geven om door te leren: Onderwijs is hun toekomst!