Bezoek aan Comrade Kids

14 augustus 2022

Wat een mooie bijzondere dag vandaag bij Justus en zijn Comrade Kids initiatief. We werden welkom geheten door Justus en 16 kinderen van zijn project. Eerst lieten de kinderen hun zangkusten zien in de studio. Dat klonk geweldig!

Daarna hebben we enkele kinderen 1-op-1 geïnterviewd. Wat een bijzondere jonge mensen zijn dit. Met een zeer goed begrip van hun situatie en wat Comrade kids voor ze betekent. Maar ook met een beeld en droom voor hun toekomst.

Daarna ons gesprek met Justus. Eerst hebben we hem de laptops overhandigd. Daar was hij geweldig blij mee. Nu kunnen de kinderen ieder voor zich een laptop gebruiken in plaats van dat ze moeten delen met meerderen.

Hierna hebben we met Justus gesproken over zijn verdere plannen. Daar zijn we nog niet helemaal uit. Hij moet zijn plannen detailleren en ons meer vertrouwen geven over hoe hij zijn doelen wil gaan bereiken. Daar hebben we afspraken over gemaakt. Natuurlijk gaan we hem daarbij helpen. Werk aan de winkel voor komende dagen dus.

Daarna was de journalistiek club aan de beurt. Johan en ik moesten voor de camera en spotlights komen en werden geïnterviewd over Elimu Holland en de activiteiten voor Manda over de voorbije jaren. Dat zag er professioneel uit. Met een cameraman, een geluidsman en 2 interviewers. Benieuwd naar het resultaat. Dat komt in het portfolio en wordt een voorbeeld voor toekomstige klanten.

Na een lekkere lunch was het tijd om te vertrekken. Maar eerst ontvingen we nog een kado. Alle drie kregen we een shirt gemaakt door Mercy. Wat een mooi kado. We zullen het met trots dragen.

Laptops overhandigen

In gesprek met Justus
Johan met de kids

Interview voor de journalistiekclub