Miraji Rai Mbega overleden

Vandaag ontvingen wij het trieste bericht dat Miraji is overleden. Miraji was tot voor kort de Chairman van de school in Manda. Hij betekende heel veel voor de school en de gemeenschap en heeft in de afgelopen jaren een enorme bijdrage geleverd aan ons project. Hij had een heldere visie op de toekomst van Manda en wist iedereen in zijn omgeving ervan te overtuigen dat onderwijs de sleutel is naar de toekomst. Hij bracht dit simpel onder woorden: education is life!

Tijdens ons verblijf in oktober bleek dat Miraji leed aan malaria. Een paar weken na ons vertrek werd hij zo ziek dat hij moest worden opgenomen. Vervolgens kregen we bericht dat leed aan meningitus en dat hij naar het ziekenhuis in Mombasa werd overgebracht voor onderzoek en behandeling. Gisteren is hij in het ziekenhuis overleden.

Miraji was onze leidsman ter plaatse, maar hij was vooral onze vriend. We hebben in de afgelopen jaren veel met elkaar gesproken en heel veel gelachen. We hadden plezier omdat we elkaar konden vinden in het werken aan de toekomst van Manda. Maar hij was vooral een leuke vent die de mzungus heel goed begreep en wist te bespelen. Ik zal hem heel erg missen. De mensen van Manda zullen hem missen: hij wist hoe hij het onderwijs een plaats kon geven in hun leven. Onze gedachten zijn nu bij zijn vrouw Joyce en hun 6 kinderen