jan 2013 – Studiebeurzen

In januari 2013 ontvingen we de resultaten van onze leerlingen van groep 8 op de eindtoets die zij in november 2012 hebben gedaan. Van de 31 leerlingen hadden er 14 een score van meer dan 250, zodat zij naar de secundary school kunnen. Met deze leerlingen erbij komen er dit jaar 65 leerlingen in aanmerking voor een studiebeurs.

James heeft twee weken geleden een vergadering georganiseerd met de ouders van leerlingen die op secundary schools zitten. Tijdens die vergadering heeft hij duidelijk gemaakt dat de ouders alleen een studiebeurs krijgen als zij zelf ook hun deel van de studiebeurs bij elkaar hebben en dat zij het geld niet zelf in handen krijgen. James gaat het schoolgeld direct aan de school betalen waar de leerlingen naar toe gaan. Daarmee willen we de problemen voorkomen die vorig jaar ontstonden rond de betalingen van het schoolgeld. De ouders hebben de boodschap goed begrepen en James gaat deze weken op pad om het schoolgeld voor de leerlingen te betalen.

Ook twee jonge leraren krijgen een studiebeurs voor het volgen van een opleiding. In januari hebben we € 4.500 aan James overgemaakt, waarmee alle studiebeurzen voor 2013 kunnen worden betaald.