De lat gaat omhoog

In augustus hebben we op onze school in Manda een ontmoeting gehad met 30 oud-studenten. In al die jaren dat we studiebeurzen verstrekken, hebben we die leerlingen nooit gesproken of gehoord wat dat hen heeft gebracht. Zij waren stuk voor stuk blij dat ze de kans hebben gekregen om door te leren, maar bij allemaal kwam ook de wens naar voren dat ze verder wilden leren.

De verhalen en wensen van de studenten hebben ons geïnspireerd. We willen studiebeurzen gaan verstrekken, zodat zij een beroepsopleiding kunnen volgen of een studie aan de universiteit. Dan kunnen ze kapster worden of kledingontwerpster, schoonheidsspecialiste, leraar, verpleegkundige of dokter.

We willen in 2023 beginnen met vier studenten, het jaar daarop nog eens vier en vervolgens elk jaar vier meer, zodat er na vijf jaar 20 studenten in ons programma zitten. Een beroepsopleiding of studie aan de universiteit kost tussen de € 300 en € 1.000 per jaar. We zoeken 20 donateurs die vijf jaar lang € 25 per maand willen betalen om een student te ‘adopteren’.

Word jij donateur voor dit nieuwe programma? Neem dan contact op met een van ons:

  • Bart van Muyen – bart@vanmuyen.nl – 06 27024902
  • Johan Gelauf – johan.gelauf@kpnmail.nl – 0655358937