okt. 2013 – Doorgaan?

Hallo vrienden van Manda,

Vorige weken heb ik een bezoek gebracht aan onze school in Manda. Ik was er met een vervelende boodschap naar toe gegaan: Manda ontwikkelt zich niet zoals we hadden gedacht, wij willen stoppen met het geven van studiebeurzen. Die boodschap kwam hard aan… hoe kan dat nou… we zijn toch vrienden… we blijven toch vrienden… we doen ons best… het is niet makkelijk… we rekenen er op… wat kunnen we doen om je te bewegen ons te blijven steunen?

Het deed pijn, ook bij mij en ik heb beloofd in maart terug te komen en nog eens goed te kijken wat er op school gebeurt en hoe de community zich wil inzetten om aan de ontwikkeling te werken. Ik heb afgesproken dat ik in maart samen met een onderwijs inspecteur een hele dag op school ben om te onderzoeken wat goed gaat en wat beter kan. Aan het eind van die dag wil ik een definitieve beslissing nemen.

In gesprek met het team van onze school

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Het project studiebeurzen loopt in elk geval nog door in 2014 en 2015, dat hebben we beloofd toen we in 2011 het schoolproject hebben stop gezet. Volgend jaar zullen er ongeveer 100 leerlingen deelnemen aan dit project. De studiebeurs wordt verlaagd van € 50 naar € 40. Totaal € 4.000.
  • Naast dit project vraag ik aandacht voor het Medisch Project van Justus Mulwa. Hij werkt als sociaal worker in de kliniek van dr. Billah. Hij komt van Manda. Hij heeft mooie plannen voor de komende jaren en ik geloof dat hij in staat is veel voor Manda te betekenen. Als er iemand iets in beweging kan zetten is hij het. Ik wil hem nog tenminste twee jaar de gelegenheid bieden om te laten zien wat hij kan bereiken. Ik betaal hem per maand € 100. Voor twee jaar betekent dat € 2400.
Willen jullie Manda blijven steunen?