nov 2013 – Nieuw project

Tijdens mijn bezoek aan Manda in oktober heb ik een lang gesprek gehad met Justus Mulwa, die na zijn studie aan de universiteit assistent is geworden in de kliniek van dokter Billah. Hij is zeer gemotiveerd om voor zijn community te werken aan het verbeteren van het welzijn. Wij hebben hem in 2013 op weg geholpen door hem maandelijks een klein bedrag te betalen.

In gesprek met Justus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met hulp van Elimu Holland heeft hij een apotheek opgezet, die goed functioneert. Hij stuurt regelmatig rapportages waaruit blijkt hoeveel medicijnen maandelijks worden verkocht en hoe de voorraad wordt aangevuld. Het gesprek maakte helder hoe serieus hij is om hiermee door te gaan.

de apotheek van Manda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na terugkeer in Nederland heb ik hem via de email doorgevraagd naar zijn plannen voor de komende jaren. Samen hebben we een strategie bedacht voor de komende jaren. Belangrijke uitgangspunten:

  • het project richt zich op het verbeteren van het welzijn met de nadruk op gezondheid
  • de Manda Community is de eigenaar van het project (lokale stichting)
  • de organisatie werkt met vrijwilligers uit Manda
  • Elimu Holland zal naar vermogen financiële support geven

Het project loopt drie jaar (2014 – 2016). Belangrijkste doelstelling is het terugbrengen van alle ziektegevallen met 20%. We hebben een lijst opgesteld met alle voorkomende ziekten. Hij brengt jaarlijks het aantal ziektegevallen in beeld. Hij gaat zich richten op de volgende succesfactoren:

  • Schoon drinkwater
  • Latrines bij alle huisjes en cottages
  • Voorlichting

Vandaag stuurde hij mij het verslag met foto’s van een gesprek met het personeel van de school. Zij willen het project mee ondersteunen. Hij heeft gevraagd of hij het guesthouse (met steun van Elimu Holland gebouwd) mag gebruiken als kantoor van zijn organisatie. De school heeft daarmee ingestemd.

Lunch met het personeel van de school

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik wil zijn initiatief graag belonen en deze Keniaanse stichting de komende drie jaar ondersteunen. Ik schat in dat we hiervoor jaarlijks € 4.000 nodig hebben. Ik ga proberen een aantal fondsen voor dit project te interesseren. Ik doe ook een beroep op jullie, vaste donateurs en relaties om hieraan bij te dragen. Ik hou jullie van nu op de hoogte over de voortgang van het project en de toegezegde bedragen.

DOE JE MEE?