mrt 2015 / Drie stokken

Op woensdag 25 februari ’s morgens om kwart waren we op de Manda school. Ik sprak de kinderen toe, ik had drie stokken in mijn hand waarmee ik het volgende verhaal vertelde.

 

 

 

 

 

 

 

Tien jaar geleden stond ik hier voor alle kinderen van de school, ook toen had ik drie stokken in mijn handen. Ik gaf aan elke stok een betekenis. De eerste stok staat voor het onderwijs in Manda, de tweede voor de gezondheid van de gemeenschap en de derde voor economie en welzijn. Ik hield de drie stokken samen met het schoolhoofd omhoog en beloofde dat wij samen zouden werken om die drie stokken sterker te maken. Toen vroeg ik een van de kinderen naar voren te komen en samen met het schoolhoofd de drie stokken vast te houden. Ik sprak de hoop uit dat op een dag één van de kinderen van Manda de stokken van mij zou overnemen en samen met het schoolhoofd verantwoordelijk zou willen zijn voor de ontwikkeling van Manda.

 

 

 

 

 

 

 

Vandaag, op woensdag 25 maart, ben ik hier weer samen met Justus Mulwa. Hij is de een van de kinderen die tien jaar geleden op jullie school zat en hij houdt vandaag de drie stokken vast samen met het schoolhoofd. Hij is de man van Manda die de ontwikkeling die we samen in gang hebben gezet, voort gaat zetten.

Een beter afscheid als sponsor van Manda had ik me niet kunnen voorstellen. Justus Mulwa draagt sinds begin 2014 zorg voor de projecten die in Manda worden uitgevoerd en mede door onze stichting worden ondersteund.

Dankzij jullie steun kunnen we in 2015 Manda via Justus ondersteunen. De studiebeurzen voor 2015 zijn inmiddels betaald in totaal voor 90 kinderen.

Johan Gelauf