jan 2015 / Bedankt!

In het afgelopen jaar heeft Elimu Holland flink geïnvesteerd in het project van Justus Mulwa. Hij is een ondernemend baasje die snel kan schakelen. Begin 2014 ging het project Afya Care van start met 12 vrijwilligers in Manda. Korte daarna breidde hij het project uit naar twee andere dorpen in de omgeving: Mwamtsefu en Mwena. Ook daar zijn sindsdien 30 vrijwilligers actief met thuiszorg activiteiten. Hij heeft twee Nederlandse sponsoren van de scholen in die dorpen bereid gevonden hem daarbij financieel te steunen.

In mei kwam het plan op om een IT Shop te starten met als doel: computer onderwijs, werkgelegenheid en extra inkomen voor Afya Care. Binnen een maand ontvingen we van onze donateurs € 3.000 extra en konden we hem helpen bij de eerste investeringen: het verbouwen van een ruimte bij de kliniek, het aanleggen van zonnepanelen voor elektriciteit en de aanschaf van apparatuur. De IT Shop was operationeel in november en de eerste opbrengsten zijn ingeboekt!

Binnenkort sturen we alle donateurs een beknopt jaarverslag waarin alle activiteiten zijn beschreven. We willen jullie nu al hartelijk danken voor jullie donaties in 2014. Jullie kunnen trots zijn op de resultaten die Justus boekt.

Johan en Bart