Versterking van het Kenia team

Ons team in Kenia is sinds kort versterkt met Rachel Masinde. Zij zal voor ons langs de scholen gaan om de resultaten en voortgang van de leerlingen te volgen. Dat werkt goed. We hebben daardoor beter zicht op hoe het gaat met onze studenten. En dat komt goed uit nu het schooljaar in Kenia eindigt. Dit is het moment om op te halen wat de resultaten zijn en hoe we het komende jaar verder gaan. 

Zeker nu we dit jaar naast voortgezet onderwijs ook studiebeurzen bieden aan studenten aan universiteit en college, is extra hulp erg gewenst. Ons team in Kenia bestond al uit Madam Joyce (a.i. schoolhoofd Manda basisschool) en Madam Eunice (onderwijzeres). Zij kennen beiden de Manda community goed en zijn onze contactpersonen voor de scholieren die in en om Manda leven en naar school gaan. Zij kunnen niet ook onze ogen en oren zijn om de voortgang van studenten aan universiteit en college te beoordelen. De universiteiten zijn verder verspreid, soms zelfs ver weg van Manda. Hierdoor komen deze studenten niet meer elk weekend naar huis en konden we onvoldoende volgen hoe het ervoor stond met hun studies.

Rachel (staand) legt uit aan ouders en studenten hoe ons programma werkt. Rechts madam Joyce en uiterst recht madam Eunice

Rachel Masinde is een jonge vrouw die in opdracht van een andere Nederlandse stichting (Wenzi) hetzelfde werk doet in Kenia. Op ons verzoek is Rachel dit dus ook voor Elimu gaan doen. Rachel heeft al kennisgemaakt met Joyce en Eunice en de dames kunnen goed samenwerken. Binnenkort volgen er bijeenkomsten met de ouders en kinderen om studiebeurzen voor 2024 te bespreken. Hier zal Rachel bij zijn, zodat het voor iedereen duidelijk is dat zij zo af en toe langs zal komen voor een update.

Wij kijken erg uit naar de verdere samenwerking en zijn blij met deze uitbreiding van ons team in Kenia!