Sinterklaas en de Kerstman helpen Manda

Stanislas College speelt voor Sinterklaas
Kinderen in Nederland denken bij Sinterklaas al gauw aan cadeautjes en snoepgoed. In de landen van de Derde Wereld hebben kinderen vaak op de eerste plaats hulp nodig om te kunnen overleven. Sinds 1960 is een een groep vrijwilligers van het Stanislas College in Delft en omstreken actief met het organiseren van Sinterklaasfeesten voor kinderen onder de naam Sint Nicolaas Actie (SNA). Gezinnen, verenigingen en organisaties in Delft en omgeving kunnen bij SNA terecht voor een bezoek van goed verzorgde Sint en Pieten. Het geld dat deze bezoeken oplevert wordt jaarlijks geschonken aan een kleinschalig goed doel in de Derde Wereld. Er doen heel veel vrijwilligers van binnen en buiten de schoolgemeenschap mee: Sinten en zwarte pieten, pietenzusjes, strijkmoeders, chauffeurs en vele anderen. De opbrengst gaat dit jaar naar onze stichting. Het exacte bedrag is nog niet bekend, maar veelbelovend. U leest daar later meer over. Lees verder op: http://snadelft.nl

Wij danken de vrijwilligers van SNA heel hartelijk voor hun inzet voor het goede doel, in dit geval voor de kinderen van Manda.

De Kerstman van de Pelgrimshoeve
Op 17 december ontvingen wij bericht van de Kerstman van de Pelgrimshoeve, een snuffelmarkt in Zoetermeer (sinds 1982). De Pelgrimshoeve heeft onze stichting een bedrag van € 1.500 toegekend voor ons werk in Manda.

De Pelgrimshoeve schenkt regelmatig geldbedragen aan goede doelen. Wij hebben al eerder een donatie van de Pelgrimshoeve ontvangen en zijn heel blij dat ons werk op deze wijze wordt gewaardeerd. Wij danken de medewerkers van de Pelgrimshoeve voor hun inzet!

Dankzij deze donaties kunnen wij alle kinderen van Manda de verzekering geven dat wij de komende vier jaren hun schoolgeld zullen kunnen betalen. Dankzij ons studiefonds zitten 80 kinderen van onze school in Manda op een middelbare school. Wij betalen 50% van het schoolgeld (ongeveer € 70 per jaar). De andere helft betalen de ouders zelf. Sinds wij de kinderen op deze wijze steunen, maken alle kinderen die voldoende punten halen, gebruik van ons studiefonds en gaan steeds meer kinderen naar school. Een geweldig succes van ons project.